Tento recept mám od dobré kamarádky Chrissy, která žije s manželem Allym v Kapském Městě. Oba výborně vaří, v žádné restauraci si nepochutnáme na jídle tak, jako u nich doma. Do tohoto salátu jsem se zamilovala a pokaždé, když ho někde připravím, tak jsem za hvězdu. :-D Aby jste se taky mohli chlubit cizím peřím, tak tady je recept:

INGREDIENCE:
- BIO baby špenát nebo rukola (nebo jakéhokoli jiného salátu, který máte rádi)
- cherry rajčátka
- mango nebo hroznové víno
- avokádo
- dýňová a slunečnicová semínka
Na zálivku:
- 1/2 hrníčku olivového oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa (nebo balsamiko)
- 1 lžička sojové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžička kari koření (volitelné)
- sůl a pepř na dochucení
POSTUP:
- Na plotýnku dáme pánev nebo malý hrnec se semínky (na sucho), plotýnku zapneme na střední až vyšší stupeň a necháme semínka orestovat. Občas semínka promícháme, aby se nám nepřipálila. Semínka začnou hezky vonět a až dýňová semínka začnou praskat, sundáme pánev z plotny a necháme vychladnout.
- Zeleninu opláchneme, rajčátka, okurku, mango (nebo víno) a avokádo nakrájíme a dáme do salátové mísy
- Připravíme si zálivku smícháním všech ingrediencí, podle chuti můžeme osolit a opepřit
- Do salátu přihodíme semínka a zalijeme zálivkou a je to. :-)
